Over Go4NATURE

Gaan voor de natuur! Ik ben Ruud van Doorn (61 jaar). Van jongs af aan heb ik al oog voor de natuur. Hoe meer ik me erin verdiep, hoe meer ik ervaar hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk de natuur is. Eens te meer ben ik me bewust van het belang van behoud van die natuur! Zo ben ik ooit in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) begonnen als vrijwillige gastheer. Daarbij informeerde ik bezoekers bij de ingangen over de prachtige flora en fauna dat de AWD te bieden heeft. 

Begin 2018 ben ik lid geworden van de Beheer Advies Groep (BAG) van Waternet. Uit het oogpunt van bezoekers denk ik in deze BAG actief mee over het beheer van dit immense natuurgebied. 

Na verloop van tijd wilde ik meer zélf met de bezoekers op pad om hen te tonen wat er allemaal voor moois aan planten en dieren is te beleven. Toen ben ik excursies gaan geven. Zo ontwikkelde ik onder andere de excursie “Ervaar het duin met al je zintuigen”.

Woonachtig in Haarlem noem ik de AWD veelal mijn achtertuin. Een prachtig Natura 2000-gebied waar ik als gepassioneerd vogelaar met veel plezier vaak te vinden ben. Elke keer weer weet de AWD mij te verrassen! En die ervaring deel ik graag tijdens mijn natuurexcursies, die ik organiseer voor bedrijven, (overheids-)instellingen, verenigingen en particulieren. Ga je een keer mee op pad?